Olvasásra várva: John Corey Whaley – Kobak

Ezen a héten jelent meg a Merit Könyvek új regénye, a Kobak, ami a 2014-es amerikai National Book Award döntőse lett, a Publisher Weekley a legjobb ifjúsági könyvnek nevezte.

kobak

[su_quote cite=”John Corey Whaley: Kobak”]„Lehet, hogy mind létezünk, énünk minden változata minden pillanatban létezik és nekünk kell kiokoskodnunk, hogyan jussunk el mindegyikhez, hogyan találjuk meg mindet, és hogyan mondjuk el annak a változatnak, hogy minden rendben, és csak arról van szó, hogy ez így működik.”[/su_quote]

A regény főszerepében egy nehéz betegséggel küzdő fiú, aki döntéshelyzetbe kerül: hibernálják, és akkor keltik újra fel, ha már gyógyítható a betegsége, vagy belehal a kórba. Travis a hibernálás mellett dönt, és arra készül, hogy évtizedeken át aludni fog. Ám öt évvel később feléled, a világ látszólag ugyanaz, de Travis körül minden, és mindenki megváltozott…

kobak-cseh

Lehetséges-e egy teljességgel abszurd felvetést valós érzelmi szituációba ültetni úgy, hogy az olvasó azonosulni tudjon vele?” – ez a kérdés foglalkoztatta John Corey Whaley-t, mikor a Kobak ötlete kipattant a fejéből.

A könyvre nagyon kíváncsi lettem, lesz is hozzá blogturné, így hamarosan elolvasom és július 25-én véleményezem is. A téma nagyon egyedi, ráadásul úgy láttam, van benne LMBT szál is, külföldi bloggerek pedig nagyon elismerően nyilatkoztak az íróról, szóval abszolúte érdekel a könyv, remélem, nem fogok csalódni benne.