Könyvkritika: Tracy Brogan: Crazy Little Thing – Egy kis őrültség

Könyvkritika: Tracy Brogan: Crazy Little Thing – Egy kis őrültség

2
Oszd meg!

Amikor először elolvastam a könyv fülszövegét nehezen tudtam volna elképzelni, hogy ez a regény engem is érdekelhet. Egy elvált édesanya történetének nem én vagyok a célcsoportja. Nagyon nem! Egyedül azért adtam esélyt a sztorinak, mert Deszy megemlítette, hogy egész jó meleg szál van a regényben. Így hát belevágtam, és egyáltalán nem bántam meg a döntésemet. A Crazy Little Thing egy aranyos, cukorrózsaszín chick lit, azzal a különbséggel, hogy most nem egy tinilány, hanem egy kétgyerekes anyuka olvad el az ügyeletes szépfiútól.

crazy-little-thingA történet főhőse Sadie, aki nemrég vált el férjétől, Richardról. A nő harminc és persze gyönyörű, emellett két gyermek édesanyja. A válás után nénikéjéhez költözik, hogy egy kicsit rendberakja az életét. A bohókás Dody, a meleg unokatestvére Fontaine és a heteró Jasper felrázzák a lányt és a gyerekeket egyaránt, ebben pedig segítségükre van a szomszédba költöző pofátlanul jóképű orvos, az igazi álompasi, aki egyből megtetszik Sadie-nek. A kérdés persze az, hogy egy válás utáni összetört szívvel és két gyerekkel az oldaladon újra kezdheted-e az életed.

Igen, a regény chick lit, de mégis nehéz volt azonosulnom Sadie karakterével. Tetszett a története, de nem éreztem magamhoz annyira közel a karaktert. És igazából sokszor úgy éreztem, hogy nagyon komolytalan, és anyaként sem olyan jó, mint ahogyan az író szeretné beállítani. Persze amikor megjelent Des, és beindult a fantáziálás, az ostoba tettek és Sadie végtelenül zavarban volt, no azokban a pillanatokban már az azonosulás is egyszerűbben jött.

Ahogy én elképzeltem: Sadie | A fotón: Kristen Bell
Ahogy én elképzeltem: Sadie | A fotón: Kristen Bell

A szerelmi szál egyszerű volt, különösebb komplikációktól mentes. Az ex Richard karaktere kellően utálatos volt ahhoz, hogy minden erőmmel drukkolni tudjak a Des – Sadie párosnak. A közös jeleneteiket szerettem, a romantika édesen átjött a történetben, és nem csak náluk, hanem a mellékszereplőknél is.

A könyv legnagyobb erőssége a humor volt, többször sikerült felnevetnem, ezt mindenképpen jól megoldotta az írónő. A mellékszereplőket is nagyon szerettem, különösen a bohókás nagynénit, Dodyt. A meleg szál sajnos nem volt olyan erős, mint vártam, de a maga cukiságában így is működött, különösen a könyv végén, amikor Fontaine pasija miatt érdekes helyzetbe került Sadie. A gyerekeket is szerettem ám a történetben, és sajnálom is, hogy nem kaptak nagyobb szerepet. Egy biztos, a mellékszereplők és a humor nagyon előrevitte a könyvet.

Ahogy én elképzeltem: Des | A fotón: Hugh Jackman
Ahogy én elképzeltem: Des | A fotón: Hugh Jackman

Értékelés: 8/10

Nem nevezném tökéletesnek a regényt, de azt se mondanám, hogy ne élveztem volna olvasás közben. A humor és a mellékszereplők miatt mindenképpen jár a virtuális pacsi, a romantika is tetszett, egyedül a hősnő, Sadie volt néha furcsa. Mindenesetre abszolút nem bánom, hogy hallgattam Deszyre és elolvastam a könyvet.

Hogy tetszik a borító? Imádom! Szerintem nagyon édes, és tökéletesen visszaadja a könyv hangulatát.

Kinek ajánlom elolvasásra? Elsősorban felnőtt, és mondjuk női olvasóknak, akiket nem zavar a chick lit jelleg, és szívesen olvadoznak egy igazi álompasi lábai előtt.

BLOGTURNÉ – TRACY BOGAN – CRAZY LITTLE THING

 • A Könyvmolyképző kiadó jóvoltából jelenik meg Tracy Brogan könnyed romantikus könyve, az Egy kis őrültség.
  A hat állomásos turné keretein belül, némi extrával kísérve megismerkedhettek a könyvvel és játszhattok is a három nyereménykönyv egyikéért.

  crazy-little-thing-egy-kis-orultseg

 • A könyv egy aranyos kis romantikus könyv, a mostani játék a témájához kapcsolodó. Minden állomáson egy aranyos romantikus vígjátékból találtok képet, valamint utalásokat. Ezek alapján kell kitalálnotok melyik filből van a képkocka.(Filmek angol illetve magyar neveit is elfogadjuk.)

  (Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyertesnek pedig 72 óra áll rendelkezésére válaszolni a megküldött értesítő levelünkre, ellenkező esetben újat sorsolunk.)

  rom

  a Rafflecopter giveaway

922 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

2 Hozzászólások

 1. Na, köszi, hogy linkelted, ősszel valahogy elsiklottam felette, de ahogy nézem a dátumot, nyilván az utolsó Kiválasztott film volt a fő bűnös, ami miatt ritkábban nézhettem be az oldalra :/

  Vannak dolgok, amikben egyetértünk, de nem mindenben – persze nyilván mi magunk is mások vagyunk, azért.
  Sadie-vel nekem nem az volt a bajom, hogy nem lett volna jó anya. Nem lett teljesen kidolgozott (mai zsargonnal élve 3 dimenziós) a karaktere, kicsit felszínes lett, én nehezen hinném, hogy ennyire könnyen eltávolodtak volna tőle a barátai például. Nekem inkább túlzások voltak a történetben a karakterével kapcsolatban: a háromszori beégés Des előtt már nagyon sok volt.
  Nekem életszerűtlen volt Dody karaktere is, abszolút nem disztingvált, ez kifejezetten nem tetszett, pedig tényleg nagyon jószándékú Sadie-vel és a gyerekeivel is.
  Sadie anyjával való kapcsolata sem tetszett, de ez meg valszeg abból fakad, hogy mi közel állunk Anyukámmal egymáshoz és ezzel nem tudtam azonosulni.

  Fontaine és Jasper pedig valóban jó fejek, Fontaine-t kifejezetten kedveltem, mert annyira szorított Sadie-nek, segített neki munkát találni. Sadie flörtölése Kyle-lal a megismerkedésükkor pedig kifejezetten vicces momentuma volt a történetnek. 😀 Emiatt aztán a mini-meleg szál happy-endjének nagyon örültem.

  Dody miatt a legvége nekem nem lett teljesen happy-end, de aztán úgy voltam vele, hogy ha az író nyitva hagyta a szálat, akkor úgy képzelem a megoldást, ahogy szeretném, szóval minden rendben lesz.

  Ez a könyv nem egy komoly mondanivalójú szépirodalmi alkotás, hanem egy egyszerű nyári limonádé. Napozás alatt, két fagyi között vagy épp kellemesen meleg nyárestéken talán jobban átélhető, mint egy hűvös októberi délutánon. Egynek jó volt, én örülök, hogy az utamba került. 🙂

  • Nyári limonádénak tényleg tökéletes a könyv, és ahogy írod, ha nem várunk tőle sokt, még tetszhet is 🙂 Én se bánom, hogy elolvastam, csak annyira nem ájultam el tőle. De kétségkívül voltak nagyon megmosolyogtató karakterek 🙂

   Abban is egyetértek, hogy Dody nem feltétlenül életszerű, de azt hiszem, pont ebben rejlik a maga bája 🙂