Könyvkritika: Szepesi Nikolett – Én, a szexmániás

Könyvkritika: Szepesi Nikolett – Én, a szexmániás

25
Oszd meg!

Szepesi Niki szexmanias konyvAz Ulpius marketingje szerint ez az évtized botránykönyve. Még csak 2013-at írunk, van egy olyan érzésem, hogy sikerült majd ezt még űberelni, pláne ha azt nézzük, mekkora sikere volt ennek a könyvnek. Szerencsétlen szerző kapott hideget, meleget, cseszegette őt a fél világ azért, mert őszinte volt. Így én is az leszek, mert erről a könyvről nem lehet máshogy beszélni, csak őszintén.

Nem értem, hogy ez miért botránykönyv. Én úgy érzem nincs benne semmi botrányos. Adott egy fiatal, viszonylag szép nő, aki élvezi az életet, lefekszik a pasikkal és skalpokat gyűjt. Mi ebben a bűn? Ha férfi lenne Casanovának hívnánk és álompasinak, de mivel nő máris ribanc. Ez annyira igazságtalan! A Szex és New York óta tudjuk, nem bűn az, ha egy nő csak dugni akar. Mert Szepesi Nikolett az elmesélése szerint nem vágyott másra. Akkor hol itt a probléma? Ha élvezi a szexet, ha neki arra van szüksége, miért kell őt lekurvázni?

Pasik millió csinálják azt, mint Szepesi. Ágyról-ágyra vándorolnak, folyton hullajtják a magvukat, és mégsem bélyegzi meg őket senki. “Majd kinövi” meg “Ó, szoknyapecér, de majd én megszelidítem” kommenteket kapnak, és ez tök igazságtalanság. Utálom a kettős mércét, itt pedig egyértelműen arról beszélünk. Ha egy nő élvezi és szereti a szexet, akkor nem nimfomániás, nem ribanc, hanem egyszerűen egy olyan ember, aki élvezi, ha dugják. Nincs ebben semmi rossz. Legalábbis, szerintem.

Szepesi Niki szexmanias konyv2

Ami magát a könyve illeti, volt benne minden, amit el lehet képzelni. Niki elmesélte, miképp hódította meg azt, akit akart. Hogyan lett öngyilkos az első barátja, miután elhagyta őt, és beszélt arról is, ami miatt elsősorban a kezembe vettem a könyvet. Nem a szex érdekelt, volt egy leszbikus fejezet (kipróbálta azt is. És akkor mi van?), azt át is lapoztam. Kíváncsi voltam arra, mi lapulhat meg a sport álarca mögött. Milyen lehet a kulisszák mögött egy női élsportoló élete, mik zajlanak a medencében és azon kívül. Ledöbbentem azon, amit leírt. Nem a szexcentrikusságon, hanem azon, ahogy a cár, az edzője bánt vele. Elképzelni sem tudom hogyan volt képes túlélni azokat az éveket, hogy volt elég lelki ereje ottmaradni és tempózni tovább, teljesíteni a penzumot és emellett még élni is. Ha másért nem is, hát ebből a szempontból mindenképp bámulatos ez a lány.

Az úszószövetség több tagja is fintorgott a könyv megjelenése után, többek között Cseh Laci olimpiai ezüst érmes is aláírt egy tiltakozó levelet. Utóbbi neve a könyvben is többször megjelenik, nem feltétlenül negatív felhanggal, csak egyszerűen nem kedvelték egymást a hősnőnkkel. Van ez így. Több nevet is be lehet azonosítani ebből a vallomásból, és azt hiszem ez az egyetlen rossz részlete. Nem a pasit sajnálom (Kucsera Gábor) vagy a híres műsorvezetőnőt, akit megdugott egy külföldi forgatáson (Liptai Claudia), hanem a családtagokat. Azokat, akik Niki írásából szembesülve sakkozzák ki, hogy apu, a fiam, a testvérem, a férjem mikor és hogyan bújt Niki szoknyája alá. Nekik nem lehet egyszerű. Mindettől függetlenül úgy érzem hasznos olvasmány volt az Én, a szexmániás. Sok gondolatával egyetértettem, kicsit talán másképp is nézek a világra.

Értékelés: 7/10
Egy dolgon azonban fennakadtam: “Mi, a Facebook generáció”-ként emlegette a korosztályát. Niki velem egyidős, de nem élek úgy, mint ő, és nem is tervezem. Ezzel nem ítélem el az életét, mert ő választotta ezt az utat. Csak az nem tetszik, hogy egy kalap alá vesz egy teljes generációt, ami nem feltétlenül jó dolog. És most még visszafogottan fogalmaztam. Mindettől eltekintve ez egy jó könyv, és továbbra is azt állítom, ha egy nő szexelni akar, hát tegye. 2013-at írunk, nem kell ezen fennakadni.

515 <- Az összes oldalletöltés 1 <- A mai adatok

25 Hozzászólások

 1. Úgy reagálnék most, hogy nem olvastam a könyvet, szóval nem a könyvre, hanem a Te bejegyzésedre írnék egyfajta választ.

  A bejegyzés elején azt firtatod, vajon mitől botránykönyv ez, aztán – szerintem – anélkül fogalmazod meg a választ, hogy magad is tudatában lennél. Nem azért, amit a csaj leír, hanem – véleményem szerint – azért, mert írásával nincs tekintettel másokra, akik ráadásul ezek szerint frankón felismerhetőek. Hogy mindezzel kárt okoz másoknak és mindezt úgy teszi, hogy maga nyerészkedik rajta. Talán ez a csúnya ezzel a könyvvel kapcsolatban.

  A másik dolog ez a ribancozás. Szerintem ez esetben sem az a fő probléma, hogy nő létére hagyta, hogy végigmenjen rajta fél Magyarország, hanem megint csak az, hogy mindezt le is írja, ráadásul pénzszerzés céljából.Mert a csak szex részével szerintem se lenne gond, csináljon, amit akar, úgy ahogy akarja, annyiszor ahányszor akarja, és mindez normális, amíg saját élmény lesz belőle. De mindezt ország-világ elé tárni talán kevéssé az.

  A harmadik momentum azért aggasztó. A gyerekek és az élsport téma. Persze a média ezt is felkapta, és ha csak annyi hozadéka lesz a dolognak, hogy (még tovább) csökken a gyerekekkel szembeni agresszió, az már jó. Azért ebben a témában (úgyértem, úszás élsport) érdemes elolvasni az Egerszegi Krisztináról szóló könyvet és Székely Évától a Sírni csak a győztesnek szabad (bár erről mindig csak hallottam, és nem olvastam, pótolni kellene!!!) és a Jöttem, láttam, veszettem-et (ezt viszont igen, és kemény világ tárul elénk belőle.).

  • Ebben a kontextusban igazad van, mármint a felismerhetőség/beazonosítás kérdésében.

   Szerintem nincs azzal baj, hogy leírja, kikkel csinálta. Aki akarja elolvassa, aki nem akarja nem teszi, ennyivel szerintem el is lehet intézni az egészet. Szíve joga megtenni.

   Köszi a tippeket a könyvekre, belenézek majd, de van egy olyan sejtésem, hogy azok nem lesznek ennyire őszinték.

 2. Egyetértek az előttem szólóval, pont ezért botránykönyv, mert nagyon sok dolgot leplez le. Akár a félredugó sztársportolókról, akár a magyar úszásról legyen szó. Az pedig a másik, hogy (tudtommal) eddig egy nő sem írta le így, ilyen őszintén ezt az életmódot, ő pedig bevállalta. Maga már ez is lehet botrányos. De így a három együttvéve, elhiszem, hogy ez lesz az évtized botránykönyve

  • Még csak 2013 van, honnan tudhatnák, nem-e ránt elő valaki valamit a szekrényből az elkövetkezendő hét évben? Ezek után nem lepődnék meg már semmin 🙂

 3. ebben igazad van, mert engem ez a könyv is “sokkolt”, pedig már nem hittem volna, h van, ami ki tudja nálam ütni a biztosítékot. de azért ez akkor is botránykönyv, legalább legyen az év botránykönyve 😀

 4. Nekem nem a témával van bajom, nem tartom ribancnak, nem zavar, hogy felismerhetőek a karakterek, nem lepődtem meg túlzottan az élsport világán, nem botránykönyv ez szerintem. A legnagyobb baj vele az, hogy pocsékul van megírva. Ha ez a facebook-generáció ismérve, akkor iszonyúan sajnálom a tagjait.

   • én csak beleolvastam, mert érdekelt, hogy mire ez a nagy felhajtás.
    Úgy gondolom, mindenkinek szíve joga azt írni, amit akar. Szólásszabadság van, vagy mi…
    De maga a stílus nem tetszett. Eleve az, hogy össze vissza ugrál az időben, szerintem zavaró. Meg az, hogy egyszer ribancnak hívja saját magát, majd aztán közli, hogy nem érdeklik a címkék. Most akkor hogy is van ez? Meg rengetegszer írja le ugyanazt a gondolatot. Egy idő után ez is unalmas.
    Persze, egy ilyen témát csak így lehet leírni, de a stíluson szerintem van mit csiszolni.

 5. Szerintem szégyen ez a könyv. Megjegyeztem csak hírből és környezetből hallottam a könyvről. Úgy gondolom, hogy egy nőnek ilyet leírni szégyentelen és a női nemnek a lealacsonyítása. Őszintén engem nem érdekel, ha élvez a szexet és csinálja, de szerintem leírni ezt nem kéne. (de férfinak sem kellene) Én úgy érzem, hogy ez erős túlzás amit csinált ezzel a könyvel.

  • Férfiak is simán leírnak ilyet, sőt, talán még durvábbat. Ha nekünk is lehet, akkor a hölgyeknek miért ne? Csak azért, mert nő? Szerintem ez így nem fair.

 6. Én is a felháborodottak táborához tartozom. Egyszerűen, hogy jön ahhoz, hogy kiborítsa a bilit? Lerántsa a leplet? Ez szerintem visszavezethető arra, hogy nem indulhatott az olimpián. Nagyon sok ponton éreztem úgy, hogy ez egy gusztustalan “ember”. A példakép pasijával ágyba bújni, skalpokat gyűjteni, éépen csak a nevüket nem írja le. Ugyan már, ne általánosítsunk, itt sem szabad, nem minden edző pszichopata, nem minden sportolónő “ribanc”. Az, hogy idáig eljutott a világ, hogy ilyen primitív írást kiadnak és a tökéletes marketing tevékenységnek köszönhetően az első a toplistán, az maga a szégyen… Egyáltalán, hogy egy sportoló könyvet ír, ráadásul nulla iq-val, mindenki maradjon a saját asztalánál…

  • Azért ez korántsincs így. Dícsért egy csomó edzőt a könyvben, többeket név szerint megemlített, hogy mennyire jók és empatikusak. Cseh Laciról is leírta, hogy nem bulizik, nem iszik és vélhetően ezért is olyan jó a sportban. Nem csak rosszat írt le az úszásról, hanem a jó dolgokat is.

 7. Kedves Mindenki!
  Mièrt kell Bibliának tekinteni,amit ìrt ez a szutyok!?
  Èn egy közeli ismerôse vagyok az egyik èrintettnek a könyvbôl,ès hazugság
  kitalàció ennek a beteg agynak a szülènye.Az,hogy 10 èvvel
  ezelôtt valaki megdugta,senkit nem èrdekel ès nem lenne belôle botrànykönyv!
  Ezèrt ùgy ìrjàk le az illetôt,akinek AZÓTA lett csalàdja,hogy màr akkor volt!
  Micsoda undirìtó a mèdia,besározni tisztessèges embereket!Remèlem elnyeri mèltó büntetèsèt a kis botrànyra èhes kurtizàn!

 8. Én elég liberális vagyok, úgy vélem joga van mindenkinek bármiről lerántani a leplet és nem nézem le őt azért, amit leír.

  De azzal bajom van, ahogy leírta.

  Igénytelen fogalmazás mód, szájba rágós, egyszerűen volt amikor 10 oldalakat lapoztam, mert ismétli magát állandóan.
  Lehet, hogy a tartalma nagyon izgalmas, de a könyv stílusa igénytelen. Se nem izgatóan erotikus, se nem mély lelki. Sokszor buta és primitív.

  • Ez a stílus valószínűleg azért volt szükséges, mert olyan széles népréteget vonzott ez a könyv, akiknek egy részét talán megzavarta volna az irodalmi szintű(bb) fogalmazásmód.

  • Á, nem lennék jó ügyvéd. Többször tanultam már jogot, legalábbis egy-egy apróbb szeletét a tanulmányaim során, de sosem ragadt meg a fejemben elegendő információ. Nagyon béna ügyvéd lennék 😀

 9. Én elolvastam ezt a könyvet. Számomra unalmas, és erőltetett, baromira erőltetett. Lehet meg kellett volna keresnie a Havast, mert az Annácska könyve az jó, igazán jó, azt nem lehet letenni, csak olvasom olvasom.. Ebben a könyvben annyi élet nincs mint egy fűszálban a réten. A 30. oldal után a közösülés összes szinonimája elhangzott, de sehogyan sem jött át, unalmas, nincs más szó rá. Szerintem nem volt pénze szerencsétlennek már és nagyon kellett valamire, vagy baromira szétunta magát. Keressen egy normális melót, és ennyi. Átlagos élet, mint mindenkinek, sosem lesz érdekes nő.

 10. Botránykönyv? Vajon miért is lehet az évtized botránykönyve? Á, megvan, csak a marketing miatt, mert jól hangzik és el lehet adni. Aki pedig most döbbent rá, hogy mi folyik a médiában, egyesek miért kapnak 40 műsort egy csatornánál, az járjon nyitott szemmel. A szennylapok is csak válásokkal vannak tele.

 11. A könyv számomra talán legkevésbé profi része, a Barcelonába tartó út leírásának váltogatása, az író történeteinek a mesélésével, hát ezt ennél szarabbul nem lehetett volna megcsinálni. Nem olvastam egyébként végig a könyvet, körülbelül a feléig jutottam, de abból is kiderül Szepesi Nikolett szellemi színvonala, illetve számomra a lényeg is. Ez nem botránykönyv, ez egy nagyon rossz könyv, ha valakinek ez botrányos az valószínűleg nem sok mindent olvasott még. Inkább pontokba szedném a gondolataimat:
  – Először is, egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy igazak a történetek, illetve azt elhiszem, hogy a seggrészeg 16 éves Szepes Nikolettet szétkefélték sokan, ahogyan ezt meg is írja a könyvében, de azt nem, hogy ez a nem túl szép hölgy, azokkal feküdt le, akiket ugyan név szerint nem nevez meg, de kínosan ügyel arra, hogy tudni lehessen ki is az illető. Nem gondolom, hogy a szépfiú világbajnok, majd pont egy no name, nem is túl vonzó, sikertelen úszónőt fog döngetni, akad annak ennél sokkal jobb is.
  – A magam részéről abban nincs semmi felháborító, amit Szepesi Nikolett csinált, ez az ő dolga, itt tisztára mosakodni nem egy könyvben kell, maximum a pszichológusával kellene megbeszélnie, hogy valamiért ő mindenkinek széttette a lábát, ha őt ez zavarja,erről felesleges könyvet írni
  – A könyv sem a sport világába, sem Nikolett lábai közé nem enged komolyabb betekintést, pedig legalább ez utóbbit elvárhatnák tőle az olvasók, ha már olyan botrányos ez a könyv, akkor miért nincsenek rendesen megírva a szexjelenetek, nekem az nem elég, hogy “megdugott hátulról”, vagy a részletezőbb aktusoknál “oldalról és elölről is”, ez semmi, nulla, kit érdekel. Írja le rendesen, érzékien az érzéseitől kezdve mindent, azt is pontosan, hogy mit csináltak. Nem hiszem el, hogy Szepesi Nikolettnek soha nem jutott egy tisztességes dugás sem, ahol legalább valaki kinyalta volna, vagy valami történt volna vele azon kívül, hogy előredöntötték, aztán ment a “hátulról”. Komolyan mondom a nyolcvanas években íródott, szex történetekkel teli újságaimban (elraktam őket, kincsként őrzöm) is sokkal több a fantázia és még jobban meg is vannak írva, mint ez a könyv.
  – Amit roppant viccesnek találtam az Niki azon állítása, hogy 2 óra alatt 20 orgazmusa volt, ráadásul igen fiatalon, tapasztalatlanul az akkori pasijával. Jó, erről ki merem jelenti, hogy biztosan nem igaz. Szepesi Nikolett vélhetően a nyögés szót keveri az orgazmussal.
  – Azért néhol, néhány reakcióból kiderül valami Niki jelleméről is, ami nekem nem tetszett az pl. annak a szituációnak a lereagálása, amikor hármasban “szeretkezik” egy barátnőjével és egy fiúval, aki arra kéri Nikit, hogy kicsit lassabban csinálja, mert nemsokára elélvez, erre Nikike leugrik a farkáról és leordítja a fejét, mert milyen kis pöcs az, aki nem tudja őt órákig baszni, hát nagyon megértő lány lehet, az biztos.
  -Összességében egy naiv, a szexben teljesen tapasztalatlan (talán nimfomán) lánynak gondolom pillanatnyilag Szepesi Nikolettet, igen, tapasztalatlannak gondolom, az nem tapasztalat, hogy őt már mennyien megkúrták, semmi szépség nincs ezekben az együttlétekben, ő nem is ezt keresi, talán csak hódítani akar. Drukkolok neki, hogy találjon olyan férfit, aki mutathat neki valami olyat is, amitől tényleg elélvezhet -véleményem szerint- először (persze ezt nem tudhatom biztosan), de aki ennyire biológiakönyv szinten ír a szexről, az nem hiszem, hogy tényleg élvezi is azt (mint ahogy a nimfománok sem élveznek el).
  – Van egy történet a könyvben, ami Niki számára megalázó, én csak magamban azt gondoltam, hogy természetes és, hogy milyen naiv kis csaj ez, hogy még azt sem tudja, ha kurvát játszik, akkor ne csodálkozzon, ha úgy is bánnak vele.. Valami edzőtáborban bejön neki egy srác, részegen oda is megy a fiúk Szálláshelyére, gyakorlatilag felkínálkozik, majd a fiú visszaviszi Nikit az ő szállásukra, ahol ő a garázsban leterít valami pokrócokat (ez különösen romantikus nem?), hogy majd akkor azon “szeretkezhessenek”. A fiú megbassza, majd a szájába élvez, rányomja a fejét a farkára, ez rossz élmény Nikikének. Miért mégis mit várt, ilyen viselkedés után? Slusszpoén, hogy később, amikor összefutnak a srác megkérdezi, hogy akar-e ismétlést? Kicsit szégyellem is, hogy szimpatikusabb ez a fiú Nikikénél, pedig nő vagyok. Tehát a véleményem sommásan: Aki kurvának áll, ne csodálkozzon ha megbasszák. Szepesi Nikolettnek ez még a mai napig sem esett le, érdekes lány lehet.

 12. “láttam néhányszor
  Az ördög ügyvédje című filmet, igazán figyelemre
  méltó alkotás. Na, most abban van egy jelenet,
  amikor Keanu Reeves megy a liftben, mellette
  Al Pacino, az ördög és az ő hihetetlenül szexis lánya,
  meg egy másik vad, csábító nő. És Keanu Reevest
  mintha mágnes vonzaná feléjük, már-már eszét
  vesztve bámulja őket, és ott helyben, a liftben beléjük
  hatolna. Előbb az egyikbe, aztán a másikba.
  Miközben a gyönyörű felesége várta otthon.” Ezt a huszadik oldalon találtam. Ez a jelenet nekem egészen másként jött le. Az ördög fiának az ördög lánya tetszett meg. És volt egy olyan jelenet is a filmben, amikor a feleségét dugja, de közben az ördög lányára gondol.
  Különvéleménynek: ha egy részeg nő még fel is ajánlkozik, akkor is vissza lehet utasítani, mondom ezt annak ellenére, hogy nőként soha nem ajánlkoztam fel egyetlen férfinak sem, kivéve a férjemnek, de még ettől a szitutól is félek. Biztosan nem azért ajánlkozott fel, hogy megalázák. Már az is sértő, ha neki Nikolettnek nem volt orgazmusa azért, mert a pasi önző volt. A 21. században már az is szégyen, hogy a férfiállat nem veszi figyelembe, hogy a nő is az orgazmusra hajt, és most higyük el neki, hogy szerelemre nem. Bizonyára Nikike nem erőszakolt meg senkit, és egy erős sportoló férfi meg tudja védeni magát. Persze nem az erejével… Vagy szavakkal nem tud védekezni? Nem kéne naivnak lenni. Nem túl szép Szepesi Nikolett? Egy 16 éves sportolólány? És mi az, hogy ebben az életkorban alkoholizál? Talán inkább meg kellett volna védeni önmagától.